top of page
Eksempler på øvrige opgaver :
( Al undervisning om unge og seksualitet se også puntet Om unge)

Sundhedsplejersker

Hele temadage eller temaeftermiddage for sundhedsplejersker - om små børn og seksualitet, - unge og seksualitet, - seksualundervisning for præpubertet og pubertetsbørn, med bl.a. aktive vurderingsøvelser, -  og/eller samtalen med nye familier om sex og samliv efter fødsel. Mange sundhedsplejersker siger, at de mangler input til samtalen med pædagoger, unge, forældre og nye familier om seksualitet - og viden om, hvad der er normalt når vi taler om små børn/unge og seksualitet. Disse ting og meget mere taler vi om - og ser på løsninger og muligheder. 

Jeg har lavet en del hele og halve temadage for bl.a. sundhedsplejersker i Svendborg kommune - samt hele dage for sundhedsplejersker i Egedal kommune på Sjælland i 2010 og 2011, samt i Sønderborg kommune i 2018. Dagene veksler mellem fagligt input fra mig, - dialog, billeder, praktiske holdningsøvelser og gode øvelser til seksualundervisning og der er borde med materiale og litteratur, som deltagerne kan se på undervejs.

Sygeplejersker fra lægekonsultationer 

Jeg har holdt oplæg for Sygeplejersker fra lægekonsultationer i Jylland og på Fyn i 2009, 2012 og 2013 om "præventionsvalg gennem forskellige livsfaser. Vi kom også en hel del ind på sygdommes indflydelse på seksualitet. Konsultationssygeplejersker FSKIS hovedstaden 16.3.2015 om kronisk sygdom/kræft og seksualitet. Varde kommunes hjemmesygeplejersker 2.6.2015.

Psykiatrien og socialpsykiatrien

 

8.10.2012 afholdt jeg en halv temadag for personale - bostøtter i socialpsykiatrien i Svendborg kommune. Jeg afholdt også undervisning/foredrag for brugerne i socialpsykiatrien i Svendborg samme år 24.10.2012.

4.4.18 Foredrag for psykiatri brugere og fagpersoner:"psykinfo.regionsyddanmark.dk": 

"Intimitet, krop og kærlighed med psykisk sygdom"på Skovsbovej 111, 5700 Svendborg. 

Andre eksempler: fx. om kvinder, mænd, polterabend, overgangsalder mm.

Oplæg for underviserne på Martinus Center Klint 1.5. 2016 3 timer, på den årlige underviser weekend i emnet: "Hvordan ser jeg intimitet og seksualitet i mit arbejde - i forhold til Martinus analyser"

 

Foredrag for voksne om "Seksualitet , - fra tabu, - til samtale og nærvær"

Seksualitet kan give os livsglæde, overskud og et bedre imunforsvar, men kan også tappe vores energi, hvis det ikke fungerer for os. Vi taler om årsager til at seksualiteten ikke fungerer i perioder og hvad man selv kan gøre for at få det godt og være nærværende med sin seksualitet, - med og uden partner, - i Sygeplejerske klubben - Svendborg sygehus 29.9.2009

                                

Foredrag for kvinder med anden etnisk baggrund end dansk -  om seksualitet gennem livet. Jeg har flere gange undervist mindre og større grupper af kvinder af anden etnisk baggrund end dansk - i forskellige aldersgrupper.

 

Polterabend - Fx. kort oplæg fra mig og derefter dialog med deltagerne om relevante emner. Ca. 1 - 1½ time. Kom med jeres ønsker for aftenen/dagen, så taler vi om det.

Jeg har afholdt  en polterabend på den måde, på Fyn i Glamsbjerg 2013.

 

"Intimitet/seksualitet og overgangsalder" - facts, udfordringer og løsninger. Arrangement for kvinder Torsdag d. 1.3.2018 kl. 17-20 i Korsgade, Svendborg. 

 

"Kvindekroppen hele livet" Symposium Metropol København, 14.11.2018, oplæg om Intimitet og seksualitet ved kronisk sygdom og kræft"

I flere år lavede jeg uge sommerkurser på Græsrodsgården om seksualitet og livsglæde

se mere her

Kontakt mig for at høre mere eller fortælle mig jeres specielle ønsker. 

Konsultations sygeplejersker, sygeplejersker i lægekonsultationer, hjemmesygeplejersker og seksualitet, samtale om seksualitet, sundhedsplejersker og seksaulitet, sygeplejersker i kommuner undervisning i seksualitet hos patienter og borgere, radiograf studerende stråleretningen
Undervisning for fagpersoner
Seksualundervisning
bottom of page